Taukmedžių sviestas kosmetikoje

Kosmetika Komentarų: 0 Perskaityta: 134
  • Kaip išgaunamas kokybiškas taukmedžio sviestas?
  • Kokią naudą mūsų odai turi vitaminas A išgaunamas iš taukmedžio sėklų?
  • Kokiose kosmetikos produktuose naudojamas taukmedžio sviestas?

Ar žinote, kad taukmedžių sviestas dar neretai pavadinamas „moterų auksu“? Pelnytai – apie jo naudą grožiui, o ypač odai, pakalbėsime išsamiau. Odai ir plaukams jis yra nepamainomas, kai reikia efektyvaus drėkinimo, maitinimo ir apsaugos.

Apie taukmedžių sviestą...

Kas yra taukmedžių sviestas? Jis išgaunamas iš taukmedžių vaisių sėklų. Jos džiovinamos, vėliau sutrinamos, kol gaunami miltai. Pastarieji dedami į vandenį ir kaitinami, kol išsiskiria aliejaus konsistencijos masė. Pastaroji imama iš vandens ir paliekama stingti.

Kosmetikoje taukmedžių sviestas gali būti rafinuotas ir nerafinuotas. Pastarasis yra nedezodoruotas, jo spalva – dramblio kaulo, šviesiai rusva, kartais gelsva ar net geltona. Rafinuotas taukmedžių sviestas yra filtruotas, jo spalva bus balta, kvapas nejuntamas, o daugelis naudingų medžiagų prarastos.

Taukmedžių sviesto spalvai įtakos turi karotino, išsiskiriančio taukmedžių riešutuose, kiekis. Karotinas skatina vitamino A gamybą, taip pat veikai kaip antioksidantas, saugantis ląsteles nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio, skatinantis jų atsinaujinimą, efektyviai maitinantis odą.

Taukmedžių sviestas ir kosmetikos priemonės su juo turės tokios naudos odai:

  • pamaitins odą ir padės pakitus odos būklei;
  • dėl taukmedžių svieste esančių vitaminų A ir E priemonė padės stabdyti odos senėjimo procesus, ramins jautrią ir sudirgusią odą, bus labai naudinga pažeistai odai, teigiamai veiks elastingumą, patikimai saugos nuo ultravioletinių spindulių;
  • šis sviestas labai naudingas sausai odai, todėl sviestą arba kosmetikos priemones su šiuo ingredientu tepkite ant išsausėjusios, šerpetojančios odos plotų, taip pat jį naudokite odos žaizdelėms – skatins jų gijimą;
  • taukmedžių sviestas neužkemša porų, jis universalus, tad naudokite jį nepriklausomai nu to, kokio tipo jūsų oda;
  • efektyviai drėkins, gydys ir pamaitins veido ir kūno odą;
  • priešuždegiminės taukmedžių sviesto savybės suponuoja, jog tai bus puiki pagalbinė priemonė esant odos nudegimams, įkandus vabzdžiams ir kt.;
  • tinka alergiškai odai ir turintiems rimtesnių odos problemų, pavyzdžiui, psoriazę, egzemą, dermatitą ir pan., nes malšina niežėjimą, ramina sudirgusią odą;
  • dėl drėkinamųjų savybių jis vertinamas nėščiųjų, norinčių išvengti strijų;
  • odai suteikia stangrumo, elastingumo, nes papildo ją puikiu reikalingų medžiagų kompleksu;
  • tai puiki odos apsauga nuo saulės karštą vasaros dieną ir nuo žvarbaus vėjo šaltuoju metų laiku.

Taukmedžių sviesto ir jo turinčių kosmetikos priemonių nauda plaukams – dėl drėkinamųjų savybių šis sviestas bus idealus pasirinkimas išsausėjusiems plaukams ir galvos odai, nes saugos plaukus nuo laisvųjų radikalų žalos, suteiks plaukams reikiamos drėgmės bei padės esant pažeistai plaukų struktūrai.

Taukmedžių sviestas kosmetikos priemonėse

Taukmedžio sviestasTaukmedžių sviestas – daugelio kosmetikos priemonių ingredientas, itin vertinamas dėl jo drėkinamųjų ir gydomųjų savybių. Šio sviesto galime rasti plaukų priežiūros priemonių, pavyzdžiui, šampūnų, balzamų, kondicionierių ir kt., taip pat veido ir kūno odai skirtų kremų, muilų sudėtyje.

„Biofitus“ kosmetikos linijos produktų asortimente galite įsigyti taukmedžių kūno sviestą, pasižymintį giliu odos drėkinimu, apsauga. Galite įsigyti ir rankoms bei nagams skirtą kremą, kurio sudėtyje taip pat yra taukmedžių sviesto, minkštinančio rankų odą, labai tiksiančio jautriai, sausai odai, jei ant rankų yra nedidelių žaizdelių – kremas ramins ir gali padėti skatinti žaizdelių gijimą. Jautriai paakių odai skirto kremo sudėtyje esantis taukmedžių  sviestas kondicionuoja, saugo nuo laisvųjų radikalų žalingo poveikio. Taukmedžių sviestas kaip ingredientas yra ir „Biofitus“ natūralios kosmetikos kremų, skirtų veido odos priežiūrai, sudėtyje.

Taukmedžių sviestas gali būti naudojamas ne tik kaip kosmetikos priemonių sudedamoji dalis, bet ir vienas, kaip natūralus produktas.

Komentarai

Palikite savo komentarą