Benzyl alcohol (benzilo alkoholis) kosmetikoje

list In: Kosmetika: straipsniai ir naudinga informacija On:

Naudojamas didelėmis dozėmis benzilo alkoholis laikomas „bloguoju“ alkoholiu, pasižyminčiu sausinamuoju poveikiu. Dėl gebėjimo šalinti riebalus šis alkoholis traktuojamas kaip dirginantis odą ir ardantis apsauginį jos sluoksnį. Europos Sąjungos reglamentuose rekomenduojamos benzilo alkoholio normos kosmetikos gaminiuose siekia tik iki 1 proc. gaminio sudėties.
Natūralios ir ekologiškos kosmetikos gamyboje benzilo alkoholio naudojimo išvengti sudėtinga dėl jo antiseptinių  savybių. Nors bijoti šios sudėtinės dalies neverta, turintiems jautrią, sausą odą tikslinga atkreipti dėmesį, kurioje ingredientų sąrašo pozicijoje jis įrašytas, ir rinktis tuos gaminius, kurių sudėtinių dalių sąraše benzilo alkoholis yra kuo žemesnėje sąrašo vietoje. Tai garantuos minimalų jo kiekį produkte.

Kitas svarbus aspektas – benzilo alkoholis turėtų būti ne sintetinis, o natūralus.

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lakpritis Gruodis