Antioksidantai

Kaina 33,90 €
Kofermentas Q10, – maisto papildas, kuris tikrai nėra naujovė, bet tikrasis jo atradimas ir pripažinimas yra būtent dabar.  Pakuotėje yra 90...
Kaina 13,30 €
Vienoje tabletėje net 200 mcg Seleno, aukštos kokybės, stiprios sudėties Selenas. Pakuotėje 90 tablečių, kurių užteks 3 mėn. vartojimo kursui....
Kaina 10,50 €
Nauja Vitamino C formulė. Formulė praturtinta citrusinių vaisių bioflavonoidų kompleksu. Ypač stiprus Vitaminas C. Vienoje tabletėje net 1000...
Kaina 0,00 €
El. paštu info@biofitus.lt parašykite kokiai sumai norite pirkti dovanų kuponą, mes atsiųsime mokėjimui reikalingus duomenis ir dovanų kuponą.
Kaina 24,30 €
Ypač stiprios sudėties vitaminai plaukams. Sudėtyje net 12 medžiagų, o 90 kapsulių pakuotės užteks 3 mėnesių vartojimo kursui.
Vitaminas E
Kaina 11,30 €
Ypač stiprus, aukštos kokybės vitaminas E; Vienoje kapsulėje net 230 mg vitamino E, kas atitinka 207 TV. Pakuotėje 90 kapsulių, kurių užtenka...
Lecitinas
Kaina 12,30 €
Aukštos kokybės, stiprios sudėties Lecitino maisto papildas; Vienoje kapsulėje net 1194 mg Lecitino; Formulė praturtinta vitaminu E;...

Antioksidantai

Dažniau ar rečiau tenka išgirsti ką nors panašaus į: „šiame maiste gausu antioksidantų“, „tai puikus antioksidantas“. O kas gi tie antioksidantai, kuo jie naudingi ir kaip mums jų gauti?

Esminis klausimas – kaip organizmą aprūpinti antioksidantais? Pirmiausia reikia paminėti, kad organizmas ir pats gamina antioksidantus. Bet jų pakanka ne visada. Atsikratę veiksnių, kurie skatina laisvųjų radikalų susidarymą, turėtumėte susikoncentruoti į savo mitybą. Į racioną įtraukite kuo daugiau produktų, kurie yra tikri antioksidantų šaltiniai. Pavyzdžiui:

  • karotenoidų gausite valgydami daugiau ryškių spalvų daržovių bei vaisių, pavyzdžiui, morkų, špinatų, pomidorų ir pan.;
  • flavonoidų gausite valgydami daugiau obuolių, mėlynių, abrikosų, aviečių, alyvuogių, petražolių, citrusinių vaisių ir pan.;
  • izotiocianatų gausite valgydami daugiau brokolių, žiedinių kopūstų, pekininių kopūstų, briuselinių kopūstų, ridikėlių, ropių ir pan.;
  • resveratrolių gausite valgydami daugiau vynuogių, mėlynių, spanguolių bei žemės riešutų;
  • taninų gausite valgydami daugiau persimonų, lęšių, riešutų, granatų ir gerdami žaliosios arbatos.